wdserver5

Om de "draden chaos" te organiseren heb ik besloten om alle netwerkapparatuur in een patchkast te bouwen. Het is een 21HE hoog (1 meter) uitvoering die aan de wand gemonteerd is.

wdserver6

Aan het plafond zit de afzuiging van de mechanische ventilatie die de warme lucht afzuigt. De rookmelder is aan het alarmsysteem gekoppeld zodat bij brand altijd een melding wordt gegeven (ook bij afwezigheid). Rechtsboven is een Davis Weather Envoy te zien die alle data van het Davis weerstation doorgeeft naar de weerserver.

Bovenop de kast een APC Smart-UPS 750 (noodstroomvoorziening).  Naast de  UPS staat een EnGenius ECB 1750 access point om  draadloos verbinding te maken met het netwerk. Dit access point heeft een extra sterk signaal voor een optimale overdracht.

wdserver7

Links een Maas SPA-8350 voeding voor de Flexradio 6500. Rechts een Shuttle weerserver met daarop geïnstalleerd het weerprogramma Weather Display. Voor het beheer op afstand wordt gebruik gemaakt van het programma Teamviewer.

wdserver8

 

In de kast van boven naar beneden een 24 poorts patchpanel, en een 24 poorts D-Link switch. Daaronder links een zelbouw NAS met daarop Xpenology, met rechts daarvan een DrayTek 2130 router.

 

wdserver9

Alle stroomtoevoer is overzichtelijk afgemonteerd zodat je gelijk weet welke stekker bij welk apparaat hoort. Onderin staat een Flexradio 6500, een zendontvanger die op afstand wordt bestuurd. 

 

wdserver10

Onderin de kast is een rooster in de vloer gemaakt zodat er koele lucht aangezogen wordt. De grijze kastjes zijn Axis PoE adapters. Deze worden gebruikt om alle Axis camera's die ik gebruik voor beveiligingsdoeleinden via het netwerk van spanning te voorzien.